İSTANBUL / PENDİK - Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi

YAYALAR MAH. KELEBEK SOK. NO.2 PENDİK / İSTANBUL
Vizyon
Milli Eğitim Bakanlığımızın Temel Amaçları doğrultusunda yüksek seciyeli ve nitelikli bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi olarak,tarihinden feyzalmış ve geleceğine yön veren; vatanına,bayrağına ve milletine bağlı;milli ve manevi değerlerini özümsemiş aynı zamanda çağın bilgi ve donanımına sahip bireyler yetiştirmek.
Başarılar
24 Ekim 2022 tarihinde Pendik Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçe etkinlikleri kapsamında liseler arası kros yarışmalarında okul kız takımımız "liseli kızlar" grubunda ilçe birincisi, okul erkek takımımız "liseli erkekler" grubunda ilçe ikincisi olmuştur. Okulumuz Öğrencisi Selahattin Efe SEVİNÇ İstanbul Kickboks Şampiyonasında 57 kg.´da 1.olmuştur.
Öğretim Şekli :Normal-Tekli
Kalorifer-Doğalgaz
Ulaşım
Okulumuz ana ulaşım aksı üzerinde, Yayalar Metro Durağı´nın yanında yer almaktadır. Pendik-Kurtköy minibüsleri okulumuzun önünden geçmektedir. 16KH-132-132B-132D-132E-132H-132P-133GP-133K-133Ü-E10-KM18-KM25-KM27-KM29 İETT otobüs hatları okulumuzun önündeki Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi durağından geçmektedir.
Okulumuz öğrencileri Güller Turistik Ltd. Şti. tarafından taşınmaktadır.
Yayalar Mahallesi Kelebek Sokak No:2 Ankara Caddesi üzerindedir.
Okulumuz Pendik İlçe merkezine 7 KM uzaklıktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz sınavsız olarak MEB tarafından mahalli yerleştirme ile öğrenci almaktadır.
Okulumuz 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında yeni açılmıştır.
Okulumuz 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını verecektir.
Sportif Etkinlikler
Futbol - Basketbol - Masa Tenisi - Badminton - Voleybol - Jimnastik - Bilek Güreşi